Γυαλιά Ηλίου 100% UV Protection – Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε!

Τα γυαλιά ηλίου είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό αξεσουάρ μόδας, είναι πολύ απαραίτητα για την προστασία των ματιών σας από τις βλαβερές ακτίνες UV. Γι’ αυτό τα γυαλιά ηλίου 100% προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι απαραίτητα όταν βγαίνετε στον ήλιο, ακόμη και για σύντομο χρονικό διάστημα.Η επένδυση σε ένα ποιοτικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία όχι μόνο προστατεύει τα μάτια σας, αλλά μειώνει επίσης τον κίνδυνο καταρράκτη, εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και άλλων παθήσεων των ματιών που προκαλούνται από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. 

Γιατί χρειάζεστε γυαλιά ηλίου με προστασία UV;

Υπάρχουν τρεις τύποι  UV-A, UV-B και UV-C. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες από τις ακτίνες UV-C απορροφώνται από τη στιβάδα του όζοντος, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για αυτές. Αλλά τα όχι και τόσο καλά νέα είναι ότι οι ακτίνες UV-A και UV-B περνούν από την ατμόσφαιρα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα μάτια και το δέρμα μας.Η ζημιά που προκαλείται από αυτές τις ακτίνες μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα σοβαρά προβλήματα υγείας, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά.

  • Καταρράκτης – είναι μια κατάσταση όπου ο φυσικός σας φακός στο μάτι γίνεται θολό, οδηγώντας σε θολή όραση και αυξημένη ευαισθησία στο φως.
  • Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι ένα οφθαλμικό πρόβλημα που σχετίζεται με την ηλικία και βλάπτει τον αμφιβληστροειδή και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρασης.
  • Πτερύγιο – είναι μια μη καρκινική ανάπτυξη που καλύπτει σταδιακά τη λευκή περιοχή του ματιού, προκαλώντας ερεθισμό και κίνδυνο παραμόρφωσης του ματιού.
  • Καρκίνος του δέρματος – Και ας μην ξεχνάμε τον καρκίνο του δέρματος, ο οποίος μπορεί να αναπτυχθεί μετά από μια σειρά από σοβαρά ηλιακά εγκαύματα. Η ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε βασικοκυτταρικά και ακανθοκυτταρικά καρκινώματα.
  • Φωτοκερατίτιδα – είναι μια επώδυνη πάθηση των ματιών που προκαλείται από την έκθεση σε ακτίνες UV, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, ερυθρότητα, πονοκεφάλους, ακόμη και προσωρινή απώλεια της όρασης.

Στο χειρότερο σενάριο, η παρατεταμένη έκθεση στις ακτίνες UV-A και UV-B μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια της όρασης. Αλλά μην πανικοβάλλεστε ακόμα, αυτό είναι ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο.

Λοιπόν, ποιο είναι το πλεονέκτημα από όλα αυτά; Προστατέψτε τον εαυτό σας από αυτές τις βλαβερές ακτίνες UV! Φοράτε γυαλιά ηλίου που παρέχουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ποιοι τύποι γυαλιών ηλίου έχουν προστασία UV;

Ένας αριθμός διαφορετικών τύπων γυαλιών ηλίου προσφέρουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Εδώ είναι 5 τύποι που πρέπει να γνωρίζετε όταν επιλέγετε την καλύτερη προστασία UV για γυαλιά ηλίου.

Φακοί με επίστρωση καθρέφτη: Η εξαιρετικά λεπτή επίστρωση μετατρέπει τους συνηθισμένους φακούς σε φακούς με επίστρωση καθρέφτη. Τα γυαλιά με επίστρωση καθρέφτη χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον από άτομα που επιδίδονται σε σπορ στο χιόνι και σε σχετικές δραστηριότητες, καθώς μια μεγάλη ποσότητα φωτός μπορεί να αντανακλάται από το χιόνι και να βλάψει τα μάτια, κάτι που δεν επιτρέπουν οι φακοί με επίστρωση καθρέφτη.

Γυαλιά μπλέ φωτός: Το μπλε φως είναι μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας που μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση των ματιών, ξηροφθαλμία και πονοκεφάλους και μπορεί ακόμη και να εμποδίσει τον ύπνο μας. Αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως από πιλότους, σκιέρ και ανθρώπους όπως εσείς και εγώ, που κάθονται στους φορητούς υπολογιστές, τα τηλέφωνα και τα tablet τους όλη την ημέρα. Τα γυαλιά Blue light έχουν προηγμένη επίστρωση X-blue που εμποδίζει το μπλε φως και σας γλιτώνει από διάφορα προβλήματα στα μάτια.

Φωτοχρωμικά γυαλιά: Γνωστοί και ως μεταβατικοί φακοί, αυτοί είναι φακοί προσαρμογής στο φως που αλλάζουν σε σκούρο όταν εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία και γίνονται καθαροί όταν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο. Τώρα, δεδομένου ότι οι φακοί έχουν ένα στρώμα μορίων που απορροφά πλήρως τις ακτίνες UV, γίνονται μια εξαιρετική επιλογή ως γυαλιά ηλίου 100% προστασίας UV. 

Polarized γυαλιά ηλίου: Ίσως έχετε ακούσει τον όρο polarized χρησιμοποιείται πολλές φορές με τα γυαλιά ηλίου. Αυτό συμβαίνει επειδή μια επίστρωση μεμβράνης πόλωσης μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της αντανάκλασης εμποδίζοντας το πολωμένο φως. Είναι εξαιρετικά για άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στο φως και επίσης για σκιέρ, ποδηλάτες και όσους αγαπούν τις υπαίθριες δραστηριότητες και που δεν μπορούν να αφήσουν την απόσπαση της προσοχής από τη λάμψη που προκαλείται από το φως UV να τους βλάψει.

Γυαλιά ηλίου με ντεγκραντέ φακούς: Αυτά τα γυαλιά ηλίου έχουν πιο σκούρα απόχρωση στο επάνω μισό των φακών και πιο ανοιχτή απόχρωση στο κάτω μισό. Έτσι, οποιοδήποτε υπερκείμενο φως από τον ουρανό αποφεύγεται λόγω του σκοτεινότερου τμήματος απόχρωσης χωρίς να παρεμποδίζεται η όραση από κάτω. Αυτά είναι καταπληκτικά για τους οδηγούς που πρέπει να βλέπουν καθαρά το ταμπλό χωρίς να στραβώνουν λόγω του φωτός από τον ήλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *