Τι είναι οι πολωμένοι φακοί ή αλλιώς polarized;

Οι πολωμένοι ή αντιθαμβωτικοί φακοί γυαλιών ηλίου μειώνουν το έντονο φως του ήλιου και την καταπόνηση των ματιών . Έτσι, βελτιώνουν την όραση και την ασφάλεια στον ήλιο . Όταν εργάζεστε ή παίζετε σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί να κουραστείτε και ακόμη και να τυφλωθείτε προσωρινά από το ανακλώμενο φως και τη λάμψη. Αυτή είναι μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να αποτρέψει η πόλωση.

Τι είναι τα αντιθαμβωτικά γυαλιά;

Συνήθως το φως διασκορπίζεται επειδή αναπηδά σε διάφορες γωνίες από την ανώμαλη επιφάνεια ενός αντικειμένου. Αλλά αν η επιφάνεια είναι λεία, όπως σε ήρεμα νερά ή ένα επίπεδο κομμάτι λαμαρίνας, το φως αντανακλάται υπό μία γωνία. Όταν αυτό το φως αντανακλά ακριβώς στα μάτια σας, αυτό είναι που ξέρουμε ως λάμψη. Τα πολωμένα γυαλιά ηλίου μειώνουν την αντανάκλαση και λύνουν αυτό το πρόβλημα.

Πώς λειτουργούν οι πολωμένοι φακοί.

Οι πολωτικοί φακοί έχουν μια ειδική χημική ουσία που εφαρμόζεται σε αυτούς για να φιλτράρουν το φως. Τα μόρια της χημικής ουσίας παρατάσσονται ειδικά για να εμποδίζουν μέρος του φωτός να περάσει μέσα από τον φακό.

Στα πολωμένα γυαλιά ηλίου , το φίλτρο δημιουργεί κάθετα ανοίγματα για το φως. Μόνο οι ακτίνες φωτός που πλησιάζουν τα μάτια σας κάθετα μπορούν να χωρέσουν μέσα από αυτά τα ανοίγματα. Οι φακοί μπλοκάρουν όλα τα οριζόντια κύματα φωτός που αναπηδούν από μια λεία λίμνη ή μια γυαλιστερή επιφάνεια του αυτοκινήτου, για παράδειγμα.

Ως αποτέλεσμα αυτού του φιλτραρίσματος, η εικόνα που βλέπετε με τους πολωμένους φακούς είναι λίγο πιο σκοτεινή από το συνηθισμένο. Αλλά τα αντικείμενα φαίνονται πιο καθαρά με τους πολωμένους φακούς.

Πότε να χρησιμοποιείτε πολωτικά γυαλιά.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν πολωμένα γυαλιά ηλίου συχνά λένε ότι είναι λιγότερο κουρασμένοι από ό,τι συνήθως μετά από ώρες με τη λάμψη του ήλιου. Τα πολωμένα γυαλιά ηλίου μπορούν να είναι μια καλή επιλογή για τις περισσότερες καθημερινές καταστάσεις. Αυτές είναι μερικές συγκεκριμένες καταστάσεις όπου τα πολωμένα γυαλιά ηλίου μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα:

Αλιεία. Οι άνθρωποι που ψαρεύουν διαπιστώνουν ότι τα πολωμένα γυαλιά ηλίου κόβουν δραστικά τη λάμψη και τους βοηθούν να βλέπουν μέσα στο νερό.

Βαρκάδα. Μια κουραστική μέρα στο νερό μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση των ματιών. Μπορεί επίσης να δείτε καλύτερα κάτω από την επιφάνεια του νερού, κάτι που είναι σημαντικό αν οδηγείτε και σκάφος.

Χιονισμένα περιβάλλοντα. Το χιόνι προκαλεί αντηλιά, επομένως ένα ζευγάρι πολωμένα γυαλιά ηλίου είναι συνήθως μια καλή επιλογή.

Πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αντιθαμβωτικά γυαλιά ηλίου.

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου δεν συνιστώνται πολωμένοι φακοί.

  • Όταν κοιτάζετε οθόνες LCD, όπως:
    • χειριστήρια στο ταμπλό αυτοκινήτου
    • ΑΤΜ ταμειακές μηχανές
    • κινητά τηλέφωνα
    • μερικά ρολόγια
πολωτικοι φακοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *